duminică, 19 octombrie 2008

Weapons of mass creation (1)

Religie, bani, economie, dobanda, monopolizare, globalizare.

Acestea sunt primele cuvinte care-mi vin in minte in legatura cu textul ce urmeaza sa-l redactez. Este o opinie proprie si, ca orice parere, in continua dezvoltare si deschisa dezbaterilor civilizate.

Din istorie se observa faptul ca omul a avut intotdeauna o prezenta spirituala alaturi, fie ca e vorba de un zeu al recoltei, al razboiului, un faraon sau dumnezeul crestin, cu totii erau invatati de mici, crescuti si impachetati intr-o credinta. Toata lumea se raporta la zeitate si, implicit, la preotii / persoanele "numite" de catre o Institutie Sfanta si trebuia sa se conformeze cu legile date de Institutia in cauza.
Acum, problema nu era ca oamenii alegeau sa creada in divinitate, in zei, in forta imateriala, atotputernica care vrea doar binele oamenilor si, astfel, detine si o putere de judecata nemarginita, intotdeauna dreapta. Problema era puterea pe care o detinea aceasta Institutie vis-a-vis de afacerile lumii. Avea puterea de a porni razboaie, de a ucide oameni, de a influenta deciziile regilor, de a condamna in stanga si in dreapta anumite porniri date doar de standardul extrem de scazut al nivelului de trai, de mizerie, de saracie, in timp ce ei, strategii si sefii Institutiei traiau o viata bogata, imbietoare, in cea mai stransa legatura cu divinitatea-Banul.
Ei aveau puterea de a promova legi in Parlament, in Marele Consiliu, de a da un raspuns favorabil in cazul pornirii unor razboaie ce aveau in spate pretexte false si asta pentru ca o aveau in spate pe cea mai puternica si influenta persoana cunoscuta vreodata lumii, campionul nedisputat la categoria universala de Arts & War, cel mai bun fabricant de figuri din lut si coaste umane, - Dumnezeu.
Cu ajutorul Lui, din perioada copilariei pana in perioada maturitatii, indoctrinau populatia cu legile lor absurde, cu amenintarile in cazul nerespectarilor legilor si cu cererea constanta de fonduri spre binele Institutiei. Intotdeauna aveau nevoie de ceva mai multi bani.

Populatia, la randul ei ajungea indoctrinata astfel ca, pe masura ce trecea timpul nici nu a mai fost nevoie de interventia "pe fata" a Inaltilor Institutiei ca sa-si faca standardele cunoscute si adoptate ci meseria aceasta a fost predata din generatie in generatie, din familie in familie incat sistemul nou creat a ajuns sa fie autosuficient. Repetarea acelorasi povesti unor copii cu mintile inca necoapte de catre niste oameni la fel de necopti si primitivi in gandire nu a avut si nu va avea niciodata un efect benefic pentru societate si progres. Singurul mod in care poate avansa stiinta, cunoasterea Universului, a lumii in care traim si a persoanei noastre este acela de a ne descotorosi de frica de necunoscut, de demoni si dumnezei, si sa ne luam viata in propriile maini, sa fim gata sa infruntam intunericul spre a gasi lumina-cognoscere.

Institutia aceasta a fost prima care a incercat si a reusit sa supuna masele, sa le detaseze de lumea in care traiesc, oferindu-le la schimb una fictionala, o lume unde tot ce merge rau aici, acolo merge bine astfel facandu-i obedienti, supusi, invatati sa fie multumiti in conditiile cele mai grele(mizerie, saracie, munca de sclav, donatii la biserica, rugaciuni) - toate aceste lucruri modeland soldatul religios gata sa-si pastreze credinta si sa se asigure ca oricine care nu impartaseste aceeasi credinta in aceeasi lume imaginara si in acelasi dumnezeu invizibil, sa fie alungat din societate, astfel purificand mediul inconjurator lui si mentinand mai departe "ordinea" si pacea sufleteasca atat de necesare unei existente limitate.

Acesta este unul dintre motivele pentru care nivelul inteligentei al populatiei este intr-o continua scadere. Dumnezeu - un foarte bun specimen din plastilina, gata sa se metamorfozeze in ceea ce-i dicteaza timpurile - devine un simbol nu al unei idei spirituale sau al vreunei sperante la ascenderea catre un nou nivel spiritual, o iluminare brusca a eului, ci devine un partener intr-o afacere de succes in America si implicit in mare parte a lumii.

Propun, spre deosebire de orice alte carti redactate de Institutie, sa ii ofer o imagine lui Dumnezeu. O sa-i zic, generic, Banca.

Un comentariu:

guntraders spunea...

I'm glad that I got to read this article. It was very enlightening and captivating.