miercuri, 29 octombrie 2008

Cum sa scapi de sport.

Cred ca nu exista cineva dintre noi care sa nu fi auzit niciodata pe nimeni plangandu-se de sport. In general asta se intampla la scoala, dar poate aparea si ca efect al mersului la sala sau la fitness center, trimis de parinti si nu din proprie initiativa. Deasemenea poate veni la cele mai ciudate ore. DaCA CUmva este ora 7:50,
deja atletul in devenire va fi nevoit sa parcurca proba 1000metri-garduri-caini-babe-repetenti in cele 10 minute, avand timp totusi sa se opreasca in fata facultatii/locului de munca, sa isi cumpere o cafea in pahar de plastic alb, simplu, la 10 mii si sa isi aprinda victorios o tigara desi inima ii bate de zici c-a luat o supradoza de steroizi. Ba chiar, mai are timp sa barfeasca putin cu 2-3 cunoscuti (dupa fata, ca numele nu le retine saracu' om, are si el probleme si ii e greu. E posibil chiar sa nu fi facut niciodata cunostinta cu respectivii ci doar sa ii fi vazut de destule ori acolo incat sa i se para familiari.), sa rada de 2-3 fete, sa fluiere alte 10 si sa se mandreasca de faptul ca lui nu-i pasa de scoala/servici, ca vine cand are chef, s-a intamplat doar sa ajunga la timp acuma si isi marcheaza opinia vis-a-vis de cei care se grabesc si trec prin toate probele olimpiadei ca sa ajunga la timp, cu un scuipat in jos si-un "mdea" aruncat la shto, ca el e cul.
Totusi nu am sa fiu impartial si am sa le dau stacheta acelor oameni care daca vad ca intarzie la scoala din cauza autobuzului, prefera sa astepte decat sa-si miste fundul gras pe jos, pana la scoala. Poate ca asteapta sa se mute centrul gravitational al pamantului in asa fel incat sa-i atraga (alaturi de ceilalti 350 de mii de oameni din Iasi, 22 de mil din Romania si vreo 6-7 mld din lume, spre facultate. Pentru voi, numai cucuvinte de lauda.

Fara frica, fara rusine

Toata lumea se plange de efort fizic si totusi toata lumea e obosita. Unii dintre noi prefera sa nu dea bani pe bilete de tramvai/autobuz decat daca e cazul iar in restul timpului sa mearga pe jos ca e frumos, e sanatos. Altii prefera sa ii dea si sa se impace cu soarta ca vor ramane oameni de clasa de mijloc, tipici, cu burta de bere si par in nas, iar altii prefera sa ii dea pe bilet/taxi si sa isi cumpere si tot felu' de mancaruri proaste gen snacksuri, pizza, hamburgeri si hot-dogi(nu dodge, nu dogi, dogs. Greu cu anglo-romana.). Ei sunt cei care fumeaza/sau nu, dar ies in cluburi, in orash la pitza si sunt fanii shaorma ori de cate ori vine circul in vecinatatea lor (ca mai departe nu pot ajunge).

Extinzand putin multimea finita a oamenilor ce detesta activitatea fizica de orice fel (pentru ca ii face sa transpire, probabil, si asa ceva e inacceptabil!) pot spune sus si tare ca voi veti muri primii. Voi cei care preferati statul cu fundul pe scaun. Nu va plac iesirile in parcuri mai lungi de jumate de ora si, chiar daca ajungeti acolo, stati CU CUrul pe o banca si beti cola/fanta/sprait, mancati chio si va hahaliti la gagicile ce se plimba pe-acolo, cu suncile iesindu-le discret(5-10 cm) peste blugii tight, ca ele poarta marimea 6 nu 10 1/2. La sport la scoala veniti echipati in nike, adidas sau pro-sport si va etalati lanturile, noii adidasi cumparati de pe eastbay ca faceti combinatii si vorbiti cu gagicile sau intre voi despre hahalendrele ce tzopaie pe teren. La BAC la sport cel mai probabil a fost prima oara cand ati alergat in acel an fiscal si chiar ati si platit pe unul dintre profi ca sa va bage o pila ca stiti ca nu sunteti in stare de nimic asa ca preferati sa platiti pentru asta decat sa va schimbati.

Sportul a ajuns sa fie ceva uitat de populatie si asta e ceva grav. Se dau atatea medicamente la farmacie pentru depresie, oboseala, cumparati vitamine cu kilogramele de ajung oamenii sa faca trafic doar ca sa va satisfaca (ne)nevoile fizice.

10 minute de jogging si esti mai sanatos ca oricare coleg de grupa/serviciu. iti tii creieru oxigenat cum trebuie, muschii dezmortiti, spatele ti-l indrepti si ajungi sa te simti mai bine ca niciodata. Plamanii tai vor fi de acord cu mine... Te simti bine fizic si psihic si parca nu mai e asa de grea alternativa de a merge pe jos la locul de munca / scoala fara a folosi conserva numita autobuz/tramvai, alaturi de altii ca tine care desi fac o ora si 10 minute pe traseul 28, prefera sa stea in mijlocul de transport desi pe jos ar face circa 25-30 de minute.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Jucati mai bine ar veni lumea la baschet vinerea de la 10 :D

Anonim spunea...

Scuze pt erorile gramaticale care le-am facut in comentariul anterior =))))
e inca prea dimineata :)))
ideea era sa vina lumea sa joace baschet de la 10 vinerea (cei care s-au inscris)

...(prea prea dimineata :)) )